Siberische tijgers



 

 

Informatie over de Siberische tijger (Panthera tigris altaica) in Dierenpark Amersfoort

In de dierentuin in Amersfoort wonen 2 Siberische tijgers. De Siberische tijger leeft altijd alleen en zoekt alleen gezelschap om zich voort te planten.

Een tijger jaagt vooral in de nacht. Hij besluipt zijn prooi om deze vervolgens te bespringen. De prooi wordt versleept naar een hol om daar ristig te kunnen eten.

Leefgebied en status:

Siberië, China en Korea. Status: ernstig bedreigd in het wild. Er leven maximaal 500 Siberische tijgers in het wild.

Voeding:

De Siberische tijger is een vleeseter. Hij eet dieren die wel twee keer zo groot zijn als hij zelf is.

Meer informatie:

Kijk voor meer informatie over de Siberische tijger op deze pagina.




Goedgemerkt.nl